Talkpoeder

Talkpoeder; hier kun je het voor gebruiken

Talkpoeder is een poeder gemaakt van het mineraal talk. Het meest belangrijke kenmerk is dat talkpoeder vocht absorberend werkt, en ook vermindert het wrijving. Het wordt vaak gebruikt bij verschillende kwaaltjes, zoals jeuk, bijvoorbeeld na het scheren. Het verlicht de pijn van jeuk en irritatie, maar word het nog meer voor gebruikt?

Talkpoeder

Talkpoeder voor je baby gebruiken

Talkpoeder wordt door bijna elk ouder gebruikt tijdens het verzorgen van een pasgeboren baby. Door talkpoeder te strooien na het afdrogen, zorg je ervoor dat je baby geen last krijgt van huidirritaties. Ook blijft de babyhuid lekker zacht en schoon. 

Talkpoeder voor jezelf gebruiken 

Wanneer het buiten hartstikke warm is, grijpen we meestal gelijk naar de deodorant. Dit helpt meestal wel tegen geurtjes, maar is niet de beste oplossing om je oksels droog te houden. Het is handiger om deze 2 middelen te combineren, dus doe eerst een beetje talkpoeder op je oksels, daarna kun je weer deodorant opspuiten. Je zult zien dat je veel minder last gaat hebben!

Heb je gisteravond nog gedoucht, maar merk je dat de volgende ochtend je haar weer vet is geworden? Geen nood. Doe een beetje talkpoeder in je haar, masseer het een beetje waardoor het goed bij de haarwortels komt. Daarna kun je je haar gewoon weer stylen met een haarproducten of een haarborstel. Door je haar te föhnen zorg je ervoor dat er geen witte waas zichtbaar is op je hoofd. 

In de zomer kunnen we weleens last hebben van schurende benen. Dit maakt het erg vervelend om en rokje of jurkje te dragen. Gelukkig kunnen we dit probleempje heel gemakkelijk oplossen. Doe in de ochtend een beetje talkpoeder voordat je uit huis gaat. Je benen zullen niet meer tegen elkaar schuren en het ruikt ook nog eens lekker fris!