collum behandeling

Dit is waarom je een collumbehandeling moet ondergaan

Een whiplash of torsie veroorzaakt diverse klachten, van concentratieproblemen tot nekpijn. Wil je zo snel mogelijk van deze klachten af? Misschien is een collum behandeling dan wat voor jou. Omdat er veel verschillende behandelaars zijn die deze behandeling aanbieden en het niet altijd even duidelijk is wat een collumbehandeling precies inhoudt, vertellen we je hier waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Wat is een collumbehandeling?

Bij een collumbehandeling worden er verschillende mobilisatie- en manipulatietechnieken gebruikt om de bewegingsvrijheid van de nek te herstellen. Door de spieren te ontspannen en de nekwervels op een specifieke manier te bewegen, kunnen klachten die het gevolg zijn van een whiplash of een torsie worden verminderd. In sommige gevallen wordt de behandeling met de handen gedaan, maar er zijn ook behandelaars die een speciaal massage-apparaat gebruiken.

De voordelen van een collumbehandeling

Er zijn veel redenen waarom je een collumbehandeling zou willen ondergaan. Mits deze professioneel wordt uitgevoerd, kunnen er veel klachten worden verholpen. Pijn kan worden verminderd en de mobiliteit zal verbeteren. Daarnaast heeft deze behandeling een positieve invloed op het herstelproces in het algemeen.

Minder pijn en meer bewegingsvrijheid

Het voornaamste voordeel van een collumbehandeling is dat het nekpijn vermindert en stijfheid tegengaat. De bewegingsvrijheid van de nek herstelt omdat de nekwervels op specifieke manier worden gemanipuleerd. Als je minder last hebt van pijn en stijfheid, kun je veel dagelijkse activiteiten weer oppakken die na je whiplash niet mogelijk waren. Het niet meer kunnen autorijden of sporten na een whiplash wordt als zeer vervelend ervaren.

Het verbeteren van het herstelproces

Ook het herstelproces na een whiplash of torsie kan met behulp van een collumbehandeling worden verbeterd. In de meeste gevallen versnelt het herstelproces aanzienlijk. Dit heeft onder meer te maken met het verbeteren van de functie van de nek en het verminderen van pijn. Een terugval in het herstelproces kan via een collumbehandeling bovendien beter worden voorkomen.

Een goede behandelaar

Het is raadzaam om voor een behandelaar te kiezen die je kunt vertrouwen. Met behulp van de juiste deskundigheid kan er veel worden bereikt. Een deskundige behandelaar kan zorg op maat aanbieden. Dat is belangrijk, want wanneer de behandeling is afgestemd op jouw situatie kunnen er betere resultaten worden bereikt. Staatsievivere is een betrouwbare behandelaar die professioneel te werk gaat. Ze beschikken over de juiste ervaring en deskundigheid. Hier moet je zijn als je je klachten effectief wilt tegengaan.