stof kopen online

Wat voor stoffen kopen?

Je bent geïnteresseerd in stoffen kopen, maar wat voor stoffen heb je nodig en hoeveel? Dat ligt er compleet aan waarom je het stof nodig hebt, wil je een kledingzaak beginnen? Dan heb je wel veel nodig. Maar niet veel weten welke stof ze precies nodig hebben. Er zijn gigantisch veel stoffen, denk aan katoen, badstof, bont, lycra als voorbeeld. Je ziet dus dat voordat je al begint, er een uitdaging is. Om het makkelijker te maken moet je aan de eigenschappen denken. Bijvoorbeeld: Katoen is dun en koel, waardoor het perfect is voor in de zomer. Badstof is perfect voor matten, handdoeken of washandjes.

stoffen kopen

Zijn sommige stoffen beter dan anderen?

Het antwoord is… Ja en nee. Als ik wil stoffen kopen denk ik eerst aan wat mijn doel is. Want het ligt er compleet aan wat je nodig heb. Dit betekent niet dat je voor elk project dezelfde stof kan gebruiken, nee. Je moet goed beslissen wat je doel is. Zwemkleding gebruikt vaak lycra door de flexibiliteit. Of wil je “normale” kleding maken? Wil je warm of koud? Denk voor zomerkleding aan katoen, en aan warme kleding aan wol of fleece.

Wanneer koop je stoffen?

Je zou denken dat vanwege het vraag en aanbod van de wereld stof op verschillende momenten duurder zijn. De realiteit is dat dat niet waar is. Er is zo veel stof in de wereld dat er nooit tekort is. Dus wanneer is het beste tijd om stoffen te kopen? Nu! Geef het project waaraan je een mooie shirt of sjaal wil maken wat aandacht, en vergeet niet passie en plezier te hebben.