Open haard

Hoe houd je je lichaam goed warm?

Ondanks dat de winters niet altijd meer zo streng zijn zoals ze vroeger waren, is het nog steeds koud zat. Het is belangrijk om jezelf goed warm te houden of om jezelf op te warmen na een lange wandeltocht. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om ervoor te zorgen dat je warm blijft. Je lichaam zorgt er zelf vaak heel goed voor dat je hersenen en hart warm genoeg blijven. Je handen en voeten hebben het zwaar te verduren. Die lijden de meeste kou. Hoe houd je je lichaam goed warm? Dat lees je hier.

Opwarmen doe je zo!

Met een houtkachel van Helex kun je ervoor zorgen dat je kamer goed warm blijft. Na een lange wandeling door de kou is er niets fijner dan lekker opwarmen bij een houtkachel van Helex.

Je hoofd warm houden

Je kent de uitspraak: ‘je hoofd koel houden’ vast wel. In de winter is het natuurlijk ook belangrijk om je niet gek te laten maken. Toch is het belangrijker om je hoofd warm houden. Je kunt je hoofd het beste warm houden met een muts. Een muts bedekt namelijk een groot gedeelte van je gezicht. Oorwarmers zijn een goede manier om je oren warm te houden.

Je nek warm houden

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen kou op je keel slaat. Dit kan ervoor zorgen dat je hevige keelpijn krijgt. Het kan ook zijn dat je last krijgt van hevige hoestbuien. Zorg er daarom voor dat je altijd een sjaal omdat als het koud is.

Houd je handen en voeten goed warm

Je handen en voeten hebben het vaak het zwaarst te verduren. Je handen kun je het best warm houden met goede handschoenen. Je voeten hebben goede sokken nodig om de niermeridiaan te ondersteunen. De meridiaan speelt een belangrijke rol voor je energieniveau.

Laag je kleding

Draag niet alleen een trui. Zorg ervoor dat je een hemd, een shirt en daaroverheen een trui of shirt met lange mauwen draagt. Je lichaam houdt hiervan. Meerder lagen houd de warmte namelijk beter vast.