Geweldige kunstzinnige therapie

Geweldige kunstzinnige therapie

Sinds ik de kunstzinnige therapie volg bij ArtAbintus voel ik mij als herboren. Vanzelfsprekend denk je waarschijnlijk aan behandelingen met een masseur en andere hulpmiddelen. Nee, met deze therapie staat tekenen, schilderen, collages maken  of boetseren centraal. Door middel van tekenen kan er een heleboel emoties bij je los komen. Emoties waarvan je nooit bij stil hebt gestaan, maar door deze in de vorm van een tekening op papier te zetten pas naar voren komen. 

Voordat je aan deze cursus begint heb je eerst een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden alle knelpunten besproken en met behulp van eenvoudige, gerichte tekenoefeningen op papier gezet.  

Door deze therapie kan ik de wereld weer aan

Doordat ik een zeer moeilijke periode heb meegemaakt, een scheiding en het verlies van een dierbare zag ik het nut niet meer in van mijn eigen leven. Gelukkig had een goede vriendin van mij al snel in de gaten dat ik bergafwaarts ging en heeft hierdoor een afspraak bij de kunstzinnige therapie, ArtAbintus, voor mij gemaakt.

Voor mijzelf heb ik gelukkig alles weer op een rijtje en kan ik weer lachend het leven tegemoet zien. Door simpelweg een paar handvaten te krijgen weet ik nu hoe ik in bepaalde situaties moet reageren, in plaats van meteen mijn kop in het zand te steken.