De veelzijdigheid van je wenkbrauwen

In de cosmetische wereld en de beauty industrie zijn wenkbrauwen heel populair om mee te experimenteren. Je kunt er zoveel mee doen! Van tatoeƫren tot microblading. Er zijn zelfs opleidingen voor. Je kunt bijvoorbeeld een powder brows opleiding volgen. Maar naast mode en beauty zijn wenkbrauwen natuurlijk ook functioneel voor ons gezicht.

De functie van wenkbrauwen

Wenkbrauwen hebben we niet voor niets. Jarenlang gingen we ervan uit dat de meest belangrijke functie van wenkbrauwen was om te voorkomen dat er vochtigheid zoals zweet en regen in onze ogen zou komen. Echter, de afgelopen is hier meer onderzoek naar gedaan. Tegenwoordig wordt er gesuggereerd dat de belangrijkste functie van wenkbrauwen communicatie is. Dit is niet moeilijk om voor te stellen. Wenkbrauwen zijn heel opvallend, en ze zijn flexibel als het gaat om het uiten van emoties. Een subtiele beweging die je maakt met je wenkbrauwen kan een enorm verschil maken.

Wenkbrauwen in de geschiedenis

In de beauty industrie zijn wenkbrauwen al heel erg lang onderhevig aan verandering. Elke tijdsperiode en elk land kent zijn eigen trends en veranderingen. Laten we Japan en Engeland eens als voorbeeld nemen. Wenkbrauwen in Japan

In de achtste eeuw was er een traditie genaamd Hikimayu. Deze trend bestond in feite uit het afscheren van je wenkbrauwen en ze daarna als vegen weer op je gezicht te tekenen. Dit werd voornamelijk door vrouwen gedaan. Deze trend werd populair omdat het afscheren van je wenkbrauwen het makkelijker maakte om een bepaalde witte poeder genaamd oshiroi op je gezicht te smeren, wat op dat moment ook populair was. Daarnaast lieten vrouwen ook nog hun tanden zwart verven. Dit werd ohaguro genoemd.

Wenkbrauwen in Engeland

In het hof van koningin Elizabeth I werden haar wenkbrauwen geplukt tot dunne lijntjes. Wat haar gezicht meer kaal en vlak maakte. Dit deden ze zodat de aandacht niet naar haar gezicht werd getrokken, maar naar een belangrijker punt (volgens die tijd), namelijk haar borsten.

Zoals je kunt lezen zijn wenkbrauwen constant aan verandering onderhevig. Maakt niet uit welke cultuur, welk land of welke tijd dan ook. En vandaag de dag is dit niet anders.