Zwemmen en relaxen

Dat de hottub een ontspannend effect heeft is niet te ontkennen. Naast de vele voordelen kan het ook worden gebruikt als training tijdens het ontspannen. In beginsel zou dit haast niet in te beelden zijn door de beperkte ruimte in het bad. Hoe je dan toch kan trainen is door een tegenstroominstallatie, dit zorgt ervoor dat je de vooruit zwembewegingen maakt maar niet echt vooruitgaat. Hierdoor blijft je lichaam in beweging door de intensiteit van de tegenstroominstallatie. Deze vorm van een spa is wel wat groter dan de anderen maar heeft zo ook zijn eigen voordelen.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heeft de vrouw wat meer behoefte aan ontspanning van het lichaam. Het baden in de eigen woning is dan ideaal voor de zwangere vrouw. Hierbij moet de vrouw rekening houden met de watertemperatuur, deze mag niet hoger dan 38 graden liggen. De hoge temperaturen kunnen een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de baby. Daarnaast is de maximale tijd om erin te zitten 10 tot 15 minuten. Vanaf de 32e week is het niet verstandig in een hot tub te liggen. De bacteri├źn kunnen namelijk makkelijker binnendringen, wat schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind en de vrouw zelf.

Verplaatsen

Het kan zo zijn dat om welke redenen dan ook er wordt besloten het bad te verplaatsen. Dit is een hele klus waarbij je rekening moet houden met verschillende omstandigheden. Aangezien het veel vergt om het bad te verplaatsen wordt aangeraden dit niet zelf te doen nu dit zorgvuldig gedaan moet worden. Hetgeen dat zelf vooraf aan het verplaatsen gedaan kan worden is het laten leeglopen van het bad en het loskoppelen van de elektriciteit. Daarnaast kunnen de losse onderdelen alvast weggehaald worden. Zo kunnen de professionals direct aan het werk.