Voor wie is de infrarood sauna weggelegd?

Sommigen vinden het heerlijk en sommigen houden het geen tien minuten uit: de sauna. De warme ruimte kan voor velen intense rust creëren. Het opwarmen is jarenlang met stoken gedaan, maar wordt nu steeds vaker gedaan met infraroodstraling. Steeds meer willen een energetisch efficiënte infrarood sauna kopen, maar waar worden zulk soort sauna’s dan het meest verkocht?

Sauna in de spa

De meeste mensen hebben geen infrarood sauna thuis en gaan speciaal naar de spa om onder andere de sauna te gebruiken om tot rust te komen. Het is daarom ook geen wonder dat spa’s ruimschoots de grootste afnemers zijn van sauna’s. Wat je tegenwoordig echter ook veel ziet, is dat luxehotels hun hotel een level omhoog brengen door een spa toe te voegen aan hun hotel. Dit trekt vakantiegangers die zichzelf extra in de watten willen leggen in de vakantie. Daardoor zijn hotels, maar ook luxe vakantieoorden ook grote afnemers van infrarood sauna’s. Zelfs in vakantiehuisjes zie je steeds vaker een sauna als luxe voorziening. Daarnaast zie je ook op luxecampings, ook wel glampings genoemd, steeds vaker dat bij het zwembad ook een ruimte is gecreëerd voor mensen om op 60 graden even tot rust te komen. 

Scandinavië

In Nederland is een sauna voor de gemiddelde burger niet weggelegd. Ze nemen veel ruimte in en kosten een hoop geld, wat daardoor in ons dichtbevolkte landje niet voor iedereen even toegankelijk is. In Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland, kortom Scandinavië, is dat echter totaal anders. De landen zijn heel dunbevolkt waardoor mensen veel meer ruimte rond hun woning hebben en daar ook flink van kunnen genieten. Daarnaast is het klimaat in deze landen een stuk extremer, waardoor temperaturen in de winter makkelijk op kunnen lopen tot -20 graden. Voor deze mensen is daarom een sauna om in de koude wintermaanden op te warmen zeker geen slecht idee. Sauna’s bij privéwoningen komen daardoor in Scandinavië zeer vaak voor.