Van ongewenste haargroei af komen? Met ontharing door laserbehandelingen kan het!
Wanneer er waar ook op je lichaam sprake is van haargroei die volgens jou ongewenst is, dan heb je daar waarschijnlijk daadwerkelijk veel last van. Het is immers vaak veel werk om je op die plek telkens te ontharen en ook gaat er soms steeds minder tijd overheen voordat dat weer opnieuw nodig is. En kom je eens niet op tijd aan het ontharen toe, dan ondervindt je daar ook direct de gevolgen van. Gelukkig zijn er wel andere manieren om van dit ongewenste lichaamshaar af te komen. Met behandelingen in een laser clinic zou je dit probleem zelfs voorgoed kunnen oplossen. In dit artikel lees je hier de meest relevante informatie over.
Hoeveel behandelingen met de laser zijn er ongeveer nodig?
Jammer genoeg is het op voorhand niet met zekerheid te zeggen hoe vaak de behandeling omtrent het laserontharen moet plaatsvinden voordat het probleem voor altijd helemaal is opgelost. Wel staat vast dat je er met één of enkele behandelingen niet bent; dikwijls is een aantal van zes tot tien behandelingen waarschijnlijker. Het aantal hangt onder meer af van factoren als je leeftijd, de plek waar het om gaat en de dichtheid van de haargroei. Houd er rekening mee dat er altijd een maand of twee tussen twee behandelingen moet zitten om uiteindelijk het beste resultaat te bereiken.
Het laserapparaat: van grote invloed op succes en comfort
Om de kans op een uiteindelijke succesvolle laserbehandeling zo groot te maken is het raadzaam op te zoek te gaan naar een behandelaar die over de best mogelijke apparatuur beschikt. Deze apparatuur heeft namelijk een enorme invloed op de mate van succes én comfort. Probeer bijvoorbeeld altijd in zee te gaan met een specialist die een laser heeft die geen enkele schade toebrengt aan het huidpigment. Wanneer de laser beschikt over een koelingssysteem is dat ook wenselijk. Een dergelijke laser spuit namelijk vrijwel gelijktijdig met de puls een beetje koelingsspray op de huid. Dit zorgt ervoor dat de behandeling aangenaam blijft en dat de huid niet onnodig wordt aangetast.
Krijg je ontharingsbehandelingen vergoed?
Wat betreft laserontharen kunnen we zonder schroom stellen dat deze behandelingen vrij prijzig zijn. Zelfs al kan het zeer de moeite waard zijn doordat deze behandelingen je haarproblemen oplossen; dan nog is het zaak dit prijskaartje niet uit het oog te verliezen.
Je kunt je hier het best op voorbereiden door mogelijk van zorgverzekering te veranderen. Het switchen naar een andere verzekeraar is hierbij waarschijnlijk niet per se nodig. Wel kun je je allicht het best aanvullend verzekeren, want de meeste verzekeringsmaatschappijen die zorgverzekeringen aanbieden hebben laserbehandelingen niet in het basispakket opgenomen. Vandaar dat aanvullend verzekeren aan te bevelen is, want de meeste verzekeraars keren in dat geval wel een deel of zelfs het hele bedrag van de behandelingen uit. Van eigen risico is dan doorgaans ook geen sprake. Ga dus even bij je eigen verzekeraar te rade in hoeverre dat ook voor jou geldt.