bio shea butter

Puur zoals het is bedoeld

Er zijn maar weinig producten die nog worden geproduceerd zoals het jaren geleden werd gedaan, maar deze bio shea butter wordt nog gemaakt als honderden jaren geleden. En dat merk je, dat voel je want je hebt een kwalitatief perfect product in je handen. De noten worden stuk voor stuk gecontroleerd en gekeurd of ze geschikt zijn voor de productie van de boter. Voor de mensen in Ghana is de shea butter een zeer belangrijke bron van inkomsten, vandaar dat er met grote zorg aan wordt gewerkt om alleen maar het beste eindproduct te krijgen. De shea butter is biologisch gecertificeerd dus je weet zeker dat je met een eerlijk en mooi product te maken hebt.

bio shea butter

Hoogste certificering

Omdat de bio shea butter een certificering van Skal heeft, hoef je er niet over te twijfelen of het wel echt biologisch is. De bomen waar de noten uit worden gehaald om de boter te maken, komen uit een gebied waar zij niet kunnen worden beschadigd. Een groot gebied in het noorden van Ghana wat biologisch gecertificeerd is speciaal voor shea. Zelfs de productie van de shea butter is biologisch gecertificeerd. De boter die wordt geproduceerd komt uit Ghana, daar wordt namelijk al meer dan duizend jaar deze boter gemaakt. In de Afrikaanse Savanne groeien de shea bomen waar de noten van worden gebruikt.

bio shea butter

Altijd verantwoord

De bio shea butter wordt op een manier geproduceerd die maatschappelijk verantwoord is. De boter is zeer belangrijk voor de vrouwen uit Ghana aangezien dit een van de weinige kansen is om een inkomen te vergaren. Als het eindproduct gereed is heb je een prachtig product wat je in kunt zetten voor veel doeleinden, tegen een droge huid of in de keuken wordt de boter ook wel gebruikt. Alle inkomsten die worden verdiend met de shea butter gaan zonder omwegen naar de vrouwen in Ghana