Bruiningscrème

Prefereer je een mooie bruine huid? Je realiseert het met bruiningscrème!

Al jarenlang is het zo dat veel mensen in Nederland graag in de zon zitten om op die manier een wat donkerdere of bruinere huidskleur te krijgen. Een bruin kleurtje wordt door velen namelijk geassocieerd met een goede gezondheid en een hoge mate van vitaliteit. Om je huid van een bruine tint te voorzien is het echter niet per se nodig om in de zon te gaan zitten. Als je je huid insmeert met een goede bruiningscrème realiseer je namelijk een zelfde soort effect. Sterker nog, van dergelijke crème gebruik maken is om diverse redenen zelfs beter. Lees de volgende alinea om daar meer over te weten te komen. als je vervolgens nog verder leest, dan leer je ook hoe je bruiningscrème het best kunt aanbrengen en met welke belangrijke aspecten je verder rekening kunt houden bij het shoppen.

De voordelen van een goede bruiningscrème op een rijtje

Vooral in vergelijking met het verkrijgen van een bruine tint op de huid door in de zon te zitten heeft het gebruiken van bruiningscrème voordelen te bieden, te weten:

  • Door bruiningscrème op je huid te smeren krijg je veel sneller een bruine tint dan wanneer je in de zon gaat zitten.
  • Te lang in de zon zitten is slecht voor de huid. Dit vanwege de aanzienlijke hoeveelheid straling die zonnestralen met zich meebrengen. Deze straling veroorzaakt een snellere houdveroudering en triest genoeg zelfs een vergrote kans op huidkanker.
  • Bruiningscrèmes zijn doorgaans in verschillende tinten beschikbaar. Zo kun je dus precies voor de tint kiezen die het best bij je past.
  • Mits je kiest voor ene bruiningscrème van goede kwaliteit kan het zo zijn dat deze van louter natuurlijke materialen is gemaakt.
Bruiningscrème

Hoe breng je bruiningscrème op de juiste manier aan?

Als je bruiningscrème op een zorgvuldige manier wilt aanbrengen is het ten eerste aan te raden van een soort handschoentje gebruik te maken. Deze handschoen, soms ook wel tanning mitt genoemd, werkt hierbij in feite als een inwrijfdoek. Doe een beetje crème op dit doekje en breng het vervolgens op je huid aan. Doe dit bij voorkeur door vloeiende bewegingen te maken in cirkels. Heb je alle delen van je huis gehad en is er nog wat crème over? Dan is het raadzaam dit te smeren daar waar de huid het dunst is, zoals in het gezicht en op de ellebogen en knieën. 

Shop met oog voor diervriendelijkheid en het milieu

In feite is het zo dat je bij elke aankoop die je doet de eventuele impact op het milieu en de planeet kunt of moet meewegen. Als het gaat om bruiningscrème wordt het je wat dat betreft gelukkig niet al te moeilijk gemaakt. Zo zijn er namelijk crèmes op de markt die geheel van natuurlijke producten vervaardigd zijn. Hier komen dus geen dierlijke bestanddelen aan te pas. Dergelijke crèmes zijn soms bovendien niet op dieren getest. Geef je om het milieu en het voorkomen van dierenleed, dan is een dergelijke bruiningscrème de beste optie.