hernia behandeling

Pijnklachten van de rug

Je bent aan het werk en je bukt, plots schiet het weer in je rug. Tenminste dat denk je want je hebt er nog geen onderzoek naar laten doen. Door een scan te laten maken van je rug, kom je tot de conclusie dat je een hernia hebt. Dit verklaart ook de klachten die je regelmatig bij je rug hebt, zonder de rug zwaar te belasten. Met een hernia behandeling is het mogelijk om van de klachten af te komen, en weer te doen wat je altijd deed alleen dan zonder pijnklachten.

Eerst de hernia vaststellen

Voordat er wordt overgegaan tot een hernia behandeling, moet er eerst worden vastgesteld dat je wel daadwerkelijk een hernia hebt. Door een scan te maken, kan worden vastgesteld in welke mate je een hernia hebt of dat er een zenuwbeknelling is opgetreden. De ervaring leert dat veel klachten binnen een aantal maanden vanzelf weg gaan. Is dit niet het geval dan moet er serieus worden bekeken wat de oorzaak is, en over worden gegaan tot een behandeling om de pijn weg te halen.

hernia behandeling

Operatie laatste redmiddel

Er wordt over het algemeen niet direct tot een operatie overgegaan, of de klachten moeten zo erg worden dat een hernia behandeling niet zinvol meer is. Bij helios-klinieken.nl kunnen ze deze operatie uitvoeren, voordeel ervan is dat je niet te maken hebt met een lange wachtrij zoals bij een regulier ziekenhuis. Meestal binnen twee weken is het mogelijk om geholpen te worden, hoe eerder je wordt geholpen hoe sneller je weer op de been bent.