alle permanente make-up behandelingen

Permante make-up, wat is dat?

Permanente make-up is een make-up die tot enkele jaren blijft zitten. Het is niet zo dat het daadwerkelijk permanent is, zoals een tatoeage. Daarom is de naam permanente make-up wat verwarrend en kunnen we beter spreken van semi permanente make-up.

Het aanbrengen van permanente make-up noemen we ook wel pigmentatie van de huid. Er wordt met behulp van een dunne naald vlak onder de huid make-up aangebracht. Daardoor kun je de make-up niet wegwassen, maar blijft het ook niet permanent zitten. Je kunt rekening houden dat de make-up ongeveer 2 tot 3 jaar mooi blijft en daarna begint te vervagen. Het vervagen kun je oplossen door de permanente make-up bij te laten werken.

Permanente make-up is een uitkomst als je niet iedere ochtend veel tijd voor de spiegel wil doorbrengen. Bovendien zie je er gelijk goed uit als je uit bed komt.

alle permanente make-up behandelingen

Verschillende permanente make-up behandelingen

Er zijn verschillende plekken in het gezicht waarop je permanente make-up kunt laten toepassen:

  1. Lippen
  2. Wimpers
  3. Wenkbrauwen

Er zijn diverse variaties van permanente make-upbehandelingen waarmee je de make-up een effect kunt meegeven. Voorbeelden hiervan zijn Ombre brows en Infralash. Bekijk alle permanente make-up behandelingen.

Goed om te weten: permanente make-up behandelingen worden gegeven door schoonheidsspecialisten die een opleiding hebben gevolgd voor het aanbrengen van de make-up.

Wat zijn de kosten voor een behandeling?

Doorgaans kosten permanente make-up behandelingen tussen de € 150,- en € 400,- inclusief btw. In eerste instantie schrikken veel mensen van deze bedragen, maar besef dan dat je enkele jaren geen make-up meer nodig hebt. Dat scheelt dus een hoop geld. Bovendien bespaar je met permanente make-up ook een hoop tijd wat je kunt spenderen aan leuke dingen.

Wat kun je doen om de make-up langer mooi te houden?

Permanente back-up blijft bij goede verzorging zo’n 2 tot 3 jaar mooi. Vervolgens begint de make-up langzaam te vervagen waardoor het nodig is om het bij te laten werken.

Dat bijwerken kun je uitstellen door de permanente make-up goed te verzorgen. Zo moet je je altijd insmeren als je in de zon gaat zitten en is het van belang dat je na de behandeling de permanente make-up in ieder geval een week lang niet nat maakt. Ga de eerste paar weken na de behandeling ook niet naar de sauna.

Doet het aanbrengen van permanente make-up pijn?

In principe voel je alleen wat prikkelingen op het moment dat de naald in je huid wordt geprikt. Maar de meeste mensen ervaren het aanbrengen van permanente make-up niet veel vervelender dan als een kleine prikkeling.