Natuurlijke gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging is gezichtsverzorging waarbij gebruik wordt gemaakt van producten die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten. De voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging wordt in onderstaande tekst beschreven. Ook wordt vermeld met welke producten de beste routine neergezet kan worden.

Voorbeelden van natuurlijke producten

Aan natuurlijke producten is een reuze aanbod. Zo bestaan er veel natuurlijke oliën die goed zijn voor de huid. Voorbeelden hiervan zijn arganolie, avocado olie, kokosolie, Tea Tree olie, jojoba-olie en aloë vera olie. Deze oliën worden onder andere verkregen door delen van planten te koken.

De voordelen van natuurlijke producten

Natuurlijke producten zijn in de meeste gevallen beter voor de huid dan niet natuurlijke producten. Dit onder meer doordat er aan natuurlijke producten geen stoffen worden toegevoegd die schadelijk zijn voor de huid. Zo zijn de natuurlijke producten van alcohol, parabenen en parfum. Daarnaast bevatten natuurlijke producten veel vetzuren, die erg goed zijn voor de huid. De producten die je gebruikt tijdens voor een natuurlijke gezichtsverzorging ruiken ook nog eens erg lekker, ondanks het feit dat er dus geen parfum aan toe is gevoegd. De oliën ruiken lekker van nature. Los van de voordelen voor de huid, is er nog een ander voordeel aan natuurlijke producten. Deze producten zijn namelijk ook niet schadelijk voor het milieu. Dit omdat er bij de maak van het product geen bestrijdingsmiddelen in de natuur terecht komen. Los van oliën bestaan er ook vele natuurlijke serums, crèmes en lotions.

Hoe herken je natuurlijke producten

Nu duidelijk is beschreven wat de voordelen zijn van natuurlijke producten, bestaat er een kans dat u er enthousiast over bent geworden. Hoe kunt u zien aan een product dat deze natuurlijk is? Als eerste is het raadzaam u te verdiepen in de ingrediënten van het product. Een natuurlijk product is, zoals eerder vermeld, vrij van parabenen en alcohol. Maar dat het product vrij is van deze stoffen, wil niet zeggen dat het automatisch een natuurlijk product is. Op natuurlijke producten staat vaak een keurmerk. Voorbeelden van dit soort keurmerken zijn BDIH, NaTrue en Ecocert. Vaak staat op het product ook wel aangegeven of het een natuurlijk product is.