In balans door floaten

Met floaten een dagje ultiem ontspannen

Een dagje floaten als ontspanning, ik kan het iedereen aanraden. Net als de meeste Nederlanders heb ik erg intensief werk. In het weekend is het dus wel fijn even te kunnen ontspannen. Omdat ik in de omgeving Utrecht woon, zocht ik iets in die buurt. Al snel kwam ik uit op de website van Zen Zon en Zee. Hier zag ik meerdere manieren om eens lekker te ontspanning. Van alle verschillende programma’s sprak floating me het meeste aan. Ik besloot het uit te proberen.

Floating – de ervaring

Aangezien ik dit nog nooit eerder had gedaan, vroeg in een medewerker hoe floaten werkt. Ze begon door me alles goed uit te leggen. In de kamer kon ik rustig van tevoren douchen en in het bad stappen. Omdat ik nogal claustrofobisch ben vond ik het wel spannend. Het viel uiteindelijk heel erg mee. Normaal voel ik me in gesloten ruimtes niet op mijn gemak. Hier voelde ik me juist meteen heerlijk. Door het zoutgehalte in het water blijf je zonder moeite drijven. Je denkt echt even helemaal nergens aan. Een hele rare maar fijne ervaring, omdat dit eigenlijk niet voor komt.

De rustgevendheid van floaten

Na de behandeling

Direct na de behandeling voelde ik me heel erg rustig. Het was alsof mijn hoofd even op reset was gezet. Ik merkte het meteen toen ik weer aan mijn werkweek begon. Mijn hoofd was in het weekend echt even leeg gemaakt. Op de site staat geloof ik ergens dat een sessie gelijk staat aan vier uur slaap. Het zijn wel andere uren slaap, veel rustiger.

Lang verhaal kort

Ik heb in ieder geval al besloten dat ik dit veel vaker ga doen. Het is op het moment voor mij een extra reden om naar het weekend uit te kijken. Ik merk ook dat ik nu veel beter tegen stress op het werk kan, juist omdat ik echt even een rustmoment heb gehad in het weekend. Voor iedereen die net als ik een redelijk stressvolle baan heeft, zou ik dit van harte aanbevelen om een burn-out te voorkomen!