Kan haar terugkomen na een IPL-behandeling?

Kan haar terugkomen na een IPL-behandeling?

Na een IPL-behandeling nooit meer je benen en oksels hoeven scheren; dat klinkt geweldig, toch? Maar wat veel mensen zich ook afvragen is het volgende: kan haar terugkomen na een IPL-behandeling? In deze blogpost gaan we hier dieper op en vertellen we je alles over de effectiviteit van een IPL-behandeling.

Wat is IPL?

Steeds meer mensen kiezen voor een IPL behandeling in Amsterdam om van ongewenst haar af te komen. Maar hoe werkt het eigenlijk? Bij een IPL-behandeling wordt er gebruik gemaakt van een flitslamp die lichtpulsen afgeeft op de huid. Het pigment in de haarzakjes wordt door het licht opgewarmd, waardoor deze vernietigd worden. Het resultaat is een verminderde haargroei op de behandelde plekken. Er wordt vaak gesproken over definitief ontharen, maar naar een aantal jaar komen de haartjes vaak weer terug.

Hoe lang blijven haartjes weg na een IPL-behandeling?

Er kan dus geen garantie gegeven worden dat er helemaal geen haartjes terugkomen. Gemiddeld zijn er 7 tot 9 behandelingen nodig voor een haarreductie van 70% tot 80%. Hoe lang de haartjes wegblijven verschilt per persoon. Net als het aantal behandelingen dat nodig is voor een glad resultaat. Er zijn gevallen bekend waarbij de haartjes tot wel 5 jaar wegblijven, maar het komt ook voor dat er eerder moet worden nabehandeld. Hoe dit bij jou zit weet je pas wanneer je weer haartjes ziet verschijnen. Maar dat betekent niet dat een IPL-behandeling niet effectief is. Integendeel, het is een van de meest effectieve methoden voor haarreductie. Het resultaat dat je zal bereiken is een gladde en haarvrije huid op de behandelde plekken.

Nabehandelen

De meeste mensen kiezen ervoor om zodra er weer haartjes zichtbaar worden zich 1 of 2 keer per jaar te laten nabehandelen, waardoor ze nooit meer hoeven te scheren, epileren of waxen. En dat is toch wel fantastisch, vooral tijdens de zomerdagen! Bovendien is een IPL-behandeling pijnloos en volledig veilig. In de betere laserklinieken worden de lasers namelijk handmatig afgesteld en zijn ze in staat elk huidtype te behandelen.

IPL-behandeling meest effectieve manier voor haarreductie

Kan haar terugkomen na een IPL-behandeling? Ja, dat kan. Maar dat betekent niet dat het niet werkt. Het is een van de meest effectieve methoden voor haarreductie. Het resultaat dat je zal bereiken is een gladde en haarvrije huid op de behandelde plekken. Op naar de zomer! Lees ook het volgende artikel wanneer je meer wilt weten over definitief ontharen