natuurlijke gezichtsverzorging 6

Duurzaamheid en ethiek in de beautygroothandel

Als consumenten worden we ons steeds bewuster van de impact die onze keuzes hebben op het milieu en de maatschappij. Dit geldt ook voor de beauty-industrie, waar duurzaamheid en ethiek steeds belangrijker worden. Maar hoe zit het eigenlijk met de beautygroothandel? In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp.

Groothandel beauty producten

De groothandel in beauty producten speelt een belangrijke rol in de beauty-industrie. Zij leveren aan retailers en salons en hebben daarmee een grote invloed op de producten die uiteindelijk bij de consument terechtkomen. Het is dan ook van belang dat deze groothandels zich bewust zijn van de impact die hun producten hebben op het milieu en de maatschappij.

Een groothandel die hierin voorop loopt is Summery. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan duurzame en ethische producten. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met merken die zich inzetten voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de productielanden.

Cosmetica groothandel

Ook de cosmetica groothandel heeft een belangrijke rol in het verduurzamen van de beauty-industrie. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor producten die biologisch afbreekbaar zijn en verpakkingen die recyclebaar zijn. Daarnaast kunnen zij ervoor zorgen dat de producten die zij leveren niet op dieren zijn getest en dat er eerlijke handel wordt gedreven.

Summery is een voorbeeld van een cosmetica groothandel die zich inzet voor duurzaamheid en ethiek. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan duurzame producten en werken samen met merken die zich inzetten voor een betere wereld. Daarnaast hebben zij als doel om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn.

Conclusie

Duurzaamheid en ethiek zijn belangrijke thema’s in de beauty-industrie. Het is dan ook van belang dat de groothandel in beauty producten en cosmetica groothandel zich bewust zijn van hun impact op het milieu en de maatschappij. Summery is een voorbeeld van een groothandel die zich inzet voor duurzaamheid en ethiek en daarmee een belangrijke rol speelt in het verduurzamen van de beauty-industrie.

Wil je meer weten over duurzame en ethische beautyproducten? Neem dan een kijkje op de website van Summery: https://www.summery.nl/.