massage opleiding

Vind je masseren leuk? Word erkend masseur!

Iedereen kan wel eens een goede massage gebruiken. Na een lange dag, bij pijn of bij aandoeningen. Hoor je wel eens van mensen dat je goed kunt masseren? Misschien is het beroep masseur wel iets voor jou.  Het lichaam, de bodymind en weten wat je doet zorgen voor effectieve massages. Klinkt dit interessant? Lees dan snel verder over hoe je als masseur aan de slag kunt gaan.

Een erkende cursus tot masseur

Je kunt masseur worden door een massage cursus te volgen, waarna je als integraal holistisch masseur aan de slag kunt. Dit betekent dat je een erkend masseur bent en je cli├źnten kunt helpen met hun helingsproces. Het is veel meer dan alleen de spieren los wrijven om de pijn op te lossen. Vaak lijkt een massage iets simpels, maar om mensen echt te helpen en verder te kijken dan het masseren alleen, komt er wat meer bij kijken.

Als masseur aan de slag

Als je het leuk vindt om met mensen te werken en een meester wil worden in masseren en in communiceren, dan is het beroep van masseur misschien wel iets wat bij je past. Een massage is niet alleen erg fijn bij pijn of om te relaxen, maar een massage kan mensen ook echt helpen bij hun dagelijks leven. Om een goede masseur te worden en alle kneepjes van het vak te leren, zul je een massage opleiding moeten volgen. Tijdens de 2-jarige opleiding leer je alles wat er bij het masseren komt kijken. Je staat constant in contact met andere mensen en daarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat je holistisch leert werken, dat je mensen kunt coachen en natuurlijk de technieken van het masseren leert.